Studieresa Århus, Danmark

Inkludering, rörelse och hälsa samt inomhusklimat. Vad kan Danmark lära oss?
Följ med på studieresa till Århus i Danmark 5-7 maj 2021

Danmark har länge setts som ett föregångsland när det gäller skolhusarkitektur. Idag när vi behöver bygga fler skolor än på länge i Sverige finns det alla anledning att lära av hur andra tänker och gör. Följ med över sundet för att besöka skolor, träffa danska skolutvecklare och diskutera. Särskilt fokus på resan är inkludering, rörelse och hälsa samt inomhusklimat.

Programmet, pris och anmälan

Preliminärt program:

5 maj:

14.30 Studiebesök på Langenæs Børneunivers (förskola)

16.30 Skola och stadsbyggnad – hur staden prioriterar placeringen, tomterna etc. samt hur beställarorganisationen (utbildningsförvaltning, stadsbyggnadsförvaltning, strategiska planering etc.) arbetar.

18.00 incheckning på Hotell Helnan Marselis.

Gemensam middag på restaurang Olive.

6 maj:

På fm studiebesök på Skovbakkeskolen i Odder.

Vi äter lunch på Bådcafé i hamnen i Århus.

På em studiebesök på Søndervangsskolen i Århus.

Vi träffar även Danskt Centrum för Undervisningsmiljöer, DCUM, och hör dem berätta om utvecklingen av skolhus och lärmiljöer i Danmark. Vi har ett samtal om skolans inomhusmiljöer, med särskilt fokus på akustik.

Gemensam middag på restaurang Domestic.

7 maj:

På fm studiebesök på Frederiksbjerg Skole (även en förskola som är integrerad i skolan) samt på Katrinebjergskolen.

Gemensam lunch på Restaurant Kohalen – klassisk dansk smørebrød!

Därefter avslutas studieresan.

Deltagaravgift (OBS preliminär):

I grundpriset ingår ingen resa t o r Danmark. Antingen ordnar man med sin egen resa till Danmark eller så kan vi hjälpa till med det. Varför inte ta tåget?!

I deltagaravgiften ingår:
• Hela programmet med studiebesök mm
• Två nätter på Hotell Helnan Marselis i enkelrum
• Frukost två dagar
• Gemensamma middagar båda kvällarna
• EU-moms
• Lokalresor med chartrad buss till studiebesöken
• Ev taxi hem från middagar ingår ej
• Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet genom Europaweekend resebyrå
Eventuellt avbeställningsskydd kostar 5% av resans pris (Gouda Reseförsäkringar)

Deltagaravgift: 9 900 kr + moms för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk, övriga 12 900 kr + moms.

Önskar du hjälp med att boka din resa? Hör då av dig. Vill du komma tidigare eller stanna kvar i Danmark över helgen kan du få hjälp att boka ytterligare hotellnätter.

Anmälan: sker till Magnus Anclair via e-post. Magnus.anclair@byggaskola.se. Vid eventuella frågor, ring eller e-posta! Observera att anmälan är bindande. Plats kan överlåtas på annan person.

Samtal mellan resans deltagare och med de vi möter en viktig del av Forum Bygga Skolas studieresor.
Hur kan det vi ser hjälpa oss att planera och bygga smartare i Sverige?

Målsättningen är att resans deltagare ska ha med sig hem erfarenheter, kontakter och ökad kunskap hem. Syftet med studiebesöken är att – utöver den inspiration det kan ge – tillsammans se och diskutera kring olika lösningar.

Studieresan vänder sig till dig som arbetar med och är intresserad av samspelet mellan pedagogik, arkitektur och stadsplanering och på något sätt är inblandad i processen att planera, bygga eller renovera och driva skolor.

Begränsat antal platser. Antalet deltagare på studieresan är begränsat till 15 personer.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola. Resan är ett samarbete mellan Forum Bygga Skola och Troldtekt.

Hotellet vi bor på är Hotell Helnan Marselis som ligger vackert vid havet.

Gemensamma middagar båda kvällarna – för att smälta intrycken tillsammans, knyta kontakter och ha trevligt!

Få platser. Hög kvalitet.

Antalet deltagare på studieresan är begränsat till 15 personer. Förutom studiebesök kommer vi att träffa arkitekter och människor som arbetar med skolutveckling och stadsplanering. För att de samtalen ska bli så givande och djupa som möjligt vill vi inte vara för många.