Till Hudiksvall och Sundsvall 22-23 oktober 2024. Vi lär oss om renovering skolhus och lärmiljö, tillbyggnad och konceptförskola.

Vi besöker skolor och diskuterar kring renovering och tillbyggnad skola, samt lär oss mer om ett alternativ på konceptförskola.  Och hur kan man utveckla sina lärmiljöer och organisation parallellt med renovering och tillbyggnad? Välkommen att följa med på en studieresa till Hudiksvall och Sundsvall!

Vi besöker skolor, träffar skolutvecklare, nätverkar och lär oss mer.

Iggesunds skola, Hudiksvall

En skola med flera årsringar som nu genomgår en stor förändring.

Iggesunds skola utanför Hudiksvall renoveras nu och får en ny tillbyggnad. Samtidigt genomförs förändringar i arbetssätt och lärmiljöernas utformning. Skolan är en F-9 skola för ca 400 elever.

Program, anmälan & deltagaravgift

Program:
Möjlighet att ta sig med tåg till Hudiksvall första dagen och hem med tåg från Sundsvall andra dagen. Mellan städerna och studiebesöken åker vi i gemensam buss. Vi startar klockan 10.15 vid Hudiksvalls tågstation den första dagen och avslutar klockan 14.00 den sista dagen på Sundsvalls tågstation.

22 oktober:
10.15 Start i Hudiksvall – vi möts vid tågstationen där buss hämtar
10.45-12.15 studiebesök på förskolan Helenedal – en konceptförskola
12.15-12.45 buss till Iggesund
12.45-14.00 Lunch mm på Iggesunds skola
14.00-15.00 Föreläsning på plats om projektet Iggesunds skola – bland annat med arkitekt Åsa Rodenkirchen
15.00 Kaffe
15.30-17.00 Rundvandring på Iggesunds skola
17.00-18.15 buss till Sundsvall
19.00 Gemensam middag

23 oktober:
8.30 Buss hämtar på samlingshotellet
9.00-10.30 Studiebesök på Skönsmons skola F-6, som både byggts ut och byggts om, med en insprängd förskola om 2 avd
10.30-12.30 Möte med ansvariga skolhusplanering i Sundsvall samt gemensam lunch
12.30-13.45 Studiebesök på träningsskolan Norrbackaskolan.
14.00 Studieresan avslutas vid Sundsvalls tågstation – möjlighet att ta tåg hemåt alternativt till parkerad bil i Hudiksvall eller till Midlanda flygplats.

Anmälan: Mejla till Magnus Anclair, magnus@byggaskola.se senast den 18 september. Anmälan är bindande men plats kan överlåtas på annan person. (Se längst ner i kalendariet för avbokningsregler mm.)

Deltagaravgift för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk: 2 900 kr + moms/person. Pris för icke medlemmar: 4 900 kr + moms.
Deltagaravgiften inkluderar:
• Hela programmet med studiebesök och möten

• En gemensam middag samt två luncher
• Transport i samband med programmet

Boende och resa till Hudiksvall/Sundsvall ordnar deltagare med själva. Samlingshotellet i Sundsvall är Elite Hotell Knaust.

Skönsmons skola

En renoverad skola som fått två nya tillbyggnader.

Både inomhus- och utomhusmiljöerna har renoverats på denna F-6 skola utanför Sundsvall. Här finns även en förskola.

Norrbackaskolan, anpassad grundskola

Norrbackaskolan – en anpassad grundskola för med inriktning ämnesområden,  flyttade sommaren 2020 till helt nya anpassade lokaler i före detta Nackstaskolan.

Samtal mellan resans deltagare och med de vi möter en viktig del av Forum Bygga Skolas studieresor.

Målsättningen är att resans deltagare ska ha med sig hem erfarenheter, kontakter och ökad kunskap hem. Syftet med studiebesöken är att – utöver den inspiration det kan ge – tillsammans se och diskutera kring olika lösningar. Studieresan vänder sig till dig som arbetar med och är intresserad av samspelet mellan pedagogik, arkitektur och stadsplanering och på något sätt är inblandad i processen att planera, bygga eller renovera och driva skolor.