Studieresa till Köpenhamn 25-26 maj 2023: lärmiljöer och skolgårdsutveckling

Hur ser en fungerande utomhusmiljö på en skola ut?  Hur kan de utvecklas? Hur kan man arbeta med utveckling av sina lärmiljöer – konkret? Hur ser Köpenhamns nya skolor ut? Välkommen att följa med till Köpenhamn med omnejd för studiebesök, workshops och samtal med skolutvecklare.

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras löpande.
24 maj:
Gemensam middag för de som vill för de som anländer dagen före. Anmäl detta senast 8 maj.
25 maj:
8.15 Buss hämtar vid hotellet (ev bagage lämnas på hotellet)
9.00-10.30 Studiebesök på Laeringshuset  i Naerheden
10.30-11.00 Buss till Lyngby
11.00-12.30 Föredrag Lene Nielsen och Anne Dahl Refshauge, landskapsarkitekter på Köpenhamns kommun – om utomhusmiljöer på danska skolor och hur väl fungerar skolgårdar på tak egentligen?
12.30-13.15 Lunch
13.15-16.30 Workshop Learning Space Design Lab hos Autens – vi arbetar med modeller för att testa hur olika lösningar med inredning kan lösa olika situationer i undervisningen
16.30-17.00 Transport till hotellet
18.30 Samling hotellet för promenad till restaurang
19.00 Middag på restaurang Höst
26 maj:
8.15 Samling hotellet – promenad längs vattnet till Christiania
9.00-10.15 Studiebesök på Børnebyen Christianshavn
Buss/ promenad till Amager Faelled Skole och Bodil förskola – vi tittar på utomhusmiljöer
12.30 Lunch
13.30 Buss vidare till studiebesök
14.00-15.30 Studiebesök på Skolen på Islands brygge alternativt Kalvebod Faelled Skole
15.30-16.00 Buss till Centralstationen – studieresan avslutas
(Möjlighet att ta tåg t ex mot Stockholm klockan 16.21 – eller stanna i Köpenhamn över helgen!)

Anmälan & deltagaravgift

För anmälan: mejla till Magnus Anclair. magnus@byggaskola.se. Anmälan är bindande men kan överlåtas på annan person.

Deltagaravgift för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk: 9 500 kr + moms/person. Pris för icke medlemmar: 11 500 kr + moms.
Deltagaravgiften inkluderar:
• Hela programmet med studiebesök, workshop och föreläsning

• Gemensamma middag och luncher (för deltagande även middag 24 maj – 700 kr extra)
• Transport med lokaltrafik och chartrad buss

Boende och resa ordnar man själv. Boende rekommenderas på promenadavstånd från Köpenhamns centralstation, t ex på det hotell reseledare bor, Axel Guldsmeden. Från det hotellet utgår buss till studiebesöken.

Målsättningen är att deltagarna ska ha med sig hem inspiration, erfarenheter, kontakter och framförallt kunskap kring olika sätt att se på lärmiljöer och hur den fysiska miljön påverkar.

Studieresan vänder sig till dig som på olika sätt är inblandad i att planera och bygga skolor och är intresserad av skollokalernas utformning, den pedagogiska verksamheten och skolutveckling i allmänhet.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola.

Är ni intresserade av ytterligare studiebesök i Danmark i samband med resan?  Hör då av er så kan vi tipsa!