skip to Main Content

Studieresa till London 5-6 oktober 2023 med dag kring Clever classrooms med Peter Barett och besök på skolor

Hur påverkar den fysiska miljön möjligheten till inlärning? Vad visar det omfattande projektet Clever classrooms? Hur arbetar man med olika lärmiljöer i England? Hur designar man sina skolor och klassrum? Hur ser skolor ut för elever med särskilda behov? Följ med på studieresa till London då vi besöker skolor och har en dag tillsammans med Peter Barett, huvudförfattare till Clever classrooms.

Program

Programmet presenteras under våren 2023.
Man kan välja att ansluta till gemensam middag på kvällen den 4 oktober alternativt direkt till programmets start på morgonen den 5 oktober.


En av dagarna träffar
vi professor Peter Barrett som är med oss på studiebesök på skola och föreläser sedan för oss och håller en workshop. Peter Barett har utifrån det omfattande forskningsprojektet HEAD skrivit rapporten Clever Classrooms. Den visar att designen av lärmiljöerna påverkar inlärningen mer än vad många av oss tror. Läs rapporten!

Vi besöker tre skolor samt äter gemensamma middagar. Två av skolorna är klara och presenteras kort nedan.

Programmet  avslutas ca klockan 15.00 på fredagen.

Anmälan & deltagaravgift

Intresseanmälan: Mejla eller ring till Magnus Anclair. magnus@byggaskola.se alt 070-2094876. 

Preliminärt pris för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk:  9 500 kr + moms/person. Pris för icke medlemmar: 12 500 kr + moms.
Deltagaravgiften inkluderar:
• Hela programmet med studiebesök och heldag med professor Peter Barrett kring Clever classrooms

• Gemensamma middagar samt två luncher
• Oyster-card för lokaltrafik i London laddat för våra gemensamma resor i London

Boende och resa ordnar man själv. Boende rekommenderas på promenadavstånd från Paddington station, t ex på det hotell reseledare bor, The Pilgrim.

Hackney New Primary School

Ett av besöken – och där vi genomför föreläsning och workshop med Peter Barrett – äger rum på Hackney New Primary School. Skolan – som har ca 350 elever i grundskolan stod klar 2020. Den delar fokus på musik med sin systerskola (högstadium och gymnasium) alldeles i närheten. Skolan belönades 2022 med Stirling-priset i arkitektur.

City of Westminster College

Ett av besöken går till City of Westminster College, som ligger på promenadavstånd från Paddington station. En intressant arkitektur, stora öppna ytor för grupparbeten, fokus samt väl tilltagna verkstäder för skolans praktiska ämnen tillsammans med dess publika ytor med kafé gör det till ett intressant studiebesök. 

Målsättningen är att deltagarna ska ha med sig hem inspiration, erfarenheter, kontakter och framförallt kunskap kring olika sätt att se på lärmiljöer och hur den fysiska miljön påverkar.

Studieresan vänder sig till dig som på olika sätt är inblandad i att planera och bygga skolor och är intresserad av skollokalernas utformning, den pedagogiska verksamheten och skolutveckling i allmänhet.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola.

Önskar du hjälp med att boka flyg? Hör av dig så tar vi fram förslag.

Är ni intresserade av ytterligare studiebesök i London i samband med resan?  Hör då av er så kan vi tipsa!

Lästips

Rapporten Clever classrooms hittar du här!

Tidningen The Guardian har i en serie artiklar listat ”Top-10” av olika slag. Här kan ni se deras lista på skolor i London med omnejd. Listan ger till viss del också en historisk utveckling av skolhus.

https://www.theguardian.com/culture/2015/jan/02/the-10-best-school-buildings

Back To Top