skip to Main Content
Studieresa om dialog och samarbete inför skolbyggen.
London och Bristol 27-29 september 2017.
Helhetsgrepp om behoven innan spaden sätts i marken.

En viktig nyckel för att lyckas är att veta vad man vill och det får man lättare reda på om man diskuterar med många inblandade. Detta gäller även om man ska bygga och renovera skolor.

I Bristol har man i en omfattande satsning initierad av den brittiska regeringen under ett antal år arbetat konsekvent med dialog och samarbete innan man bygger – och de är mycket nöjda med resultaten. Vad kan vi i Sverige lära oss av deras satsning?

I skolorna i Bristol och i ett antal nya skolor i London har hållbarhet och samhällsnytta varit i fokus. Under resan kommer vi att se konkreta exempel på det – även det något att ta med hem.

Välkommen att följa med på en studieresa till London och Bristol i september med fokus på dialog, samarbete och hållbarhet.


Ur programmet:
Två skolor i London

City of Westminster College besöker vi tillsammans med personal på skolan och arkitektkontoret schmidt hammer lassen architects. Här har man utöver de miljömässiga aspekterna strävat efter samnyttjande med staden runtomkring och arbetat mycket med möjligheter till informellt lärande. Läs mer: http://www.cwc.ac.uk/aboutus/Pages/PaddingtonGreenFacilities.aspx

Ashmount primary school besöker vi tillsammans med personal på skolan och arkitektkontoret Penoyre&Prasad. Här byggdes en helt ny skola i ett grönområde i nära samarbete med samhället. Samarbetet fortsätter nu då verksamheten är igång. Läs mer: http://www.penoyreprasad.com/projects/ashmount-primary-school-crouch-hill-community-park/

Heldagsbesök i Bristol

Den 29:e september kommer vi att lära oss om erfarenheterna från the Bristol Local Education Partnership (LEP). Det är ett omfattande samarbetsprojekt där Bristol City Council tillsammans med Skanska har hittat en modell för att tillsammans med alla inblandade – allt från elever, föräldrar och pedagoger till arkitekter, stadsplanerare och byggare – ta ett helhetsgrepp om behoven kring nya skolor innan spaden sätts i marken. Och man följer kontinuerligt upp resultaten – för förändring och input i nya projekt. Vad kan vi i Sverige lära oss från den processen?

Vi besöker även två skolor i Bristol som byggts inom ramen för LEP.

Dagliga samtal mellan resans deltagare och våra guider
– hur kan det vi ser hjälpa oss att planera och bygga smartare i Sverige?


Målsättningen är att resans deltagare ska ha med sig hem erfarenheter, kontakter, kunskap om hur processen att planera ett skolprojekt kan se ut och konkreta förslag på hur skolhus kan byggas annorlunda. Syftet med skolbesöken är att tillsammans se och diskutera kring olika lösningar och se hur skolhuset och verksamheten fungerar tillsammans.

Studieresan vänder sig till dig som är intresserad av skolutveckling och på något sätt är inblandad i processen att bygga och renovera skolor, t ex representanter för skolhuvudmännen, byggbolag, arkitekter, skolledare och förvaltare.

Datum: 27-29 september 2017, med möjlighet att resa dit tidigare eller att stanna kvar över helgen.

Begränsat antal platser. Antalet deltagare på studieresan är begränsat till 14 personer.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola som denna studieresa är en del av.

Hotell Park Grand Paddington Court är vårt hotell. Ett fyrstjärningt hotell med bra läge några minuters promenad från Paddington Station och Hyde Park.
Läs mer på: https://www.parkgrandpaddingtoncourt.co.uk

Gemensam middag: en kväll äter vi middag tillsammans vilket ingår i resans pris. I övrigt ingår frukost två dagar och lunchen i Bristol. Övriga måltider betalar deltagarna själva.


Få platser. Hög kvalitet.

Antalet deltagare på studieresan är begränsat till 14 personer. Förutom studiebesök kommer vi att träffa forskare och människor som arbetar med skolutveckling och stadsplanering. För att de samtalen ska bli så givande och djupa som möjligt vill vi inte vara för många.  Först till kvarn…


Flyg
Flygtider från Stockholm Arlanda med British Airways till Heathrow: Utresa ons 27 sep kl. 13.30-15.15 alt. 15.40-17.25. Hemresa fre 29 sep kl. 20.05-23.35

Alternativa resdatum:
Det går även att flyga dit och hem vid andra tider än de som föreslås ovan. T ex går det att flyga hem på söndagen klockan 13.20-16.55. Ta då kontakt med Magnus Anclair så får ni alternativ på tider och priser att ta ställning till. Kostnad för eventuella extra hotellnätter tillkommer.


Anmälan

sker till Magnus Anclair via e-post. Magnus.anclair@byggaskola.se Kostnad för program, resa och boende faktureras i samband med anmälan. Begränsat antal platser, först till kvarn.


Pris 14 500:-/person inklusive:
• Direktflyg t/r från Stockholm Arlanda
• Del i dubbelrum två nätter på Hotell Park Grand Paddington Court
• Frukost alla dagar
• Gemensam middag den 28/9
• Lunchen i Bristol
• Handbagage & bagage att checka in
• Flygskatter
• EU-moms
• Lokalresor i London och Bristol (alla deltagare får ett Oystercard laddat med 20 pund)
• Tåg t o r London-Bristol
• Paddington Express till Heathrow vid hemresan
• Avgifter studiebesök, möten och guider
Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet genom Europaweekend resebyrå

Enkelrumstillägg kostar 1.970:-/person för två nätter. Eventuellt avbeställningsskydd kostar 5% av resans pris (Gouda Reseförsäkringar)

Observera att priset på resan kan justeras beroende på när resan bokas p g a att flygpriset kan förändras.

Pris 14 500:-/person inklusive:
• Direktflyg t/r från Stockholm Arlanda
• Del i dubbelrum två nätter på Hotell Park Grand Paddington Court
• Frukost alla dagar
• Gemensam middag den 28/9
• Lunchen i Bristol
• Handbagage & bagage att checka in
• Flygskatter
• EU-moms
• Lokalresor i London och Bristol (alla deltagare får ett Oystercard laddat med 20 pund)
• Tåg t o r London-Bristol
• Paddington Express till Heathrow vid hemresan
• Avgifter studiebesök, möten och guider
Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet genom Europaweekend resebyrå

Enkelrumstillägg kostar 1.970:-/person för två nätter. Eventuellt avbeställningsskydd kostar 5% av resans pris (Gouda Reseförsäkringar)

Observera att priset på resan kan justeras beroende på när resan bokas p g a att flygpriset kan förändras.Lästips.

Tidningen The Guardian har i en serie artiklar listat ”Top-10” av olika slag. Här kan ni se deras lista på skolor i London med omnejd. Listan ger till viss del också en historisk utveckling av skolhus.

https://www.theguardian.com/culture/2015/jan/02/the-10-best-school-buildings

Skanska beskriver i en broschyr partnerskapet Local Education Partnerschip.

1084 Bristol school brochure lowres


Utskriftsvänlig version

Klicka här för en pdf-version av sidan som är lätt att skriva ut. Sprid gärna!


Back To Top