skip to Main Content

Välkommen den 1 november 2016 till en dag riktad till dig som på olika sätt är – och borde vara –  inblandad i processen att bygga skolor: representanter för skolhuvudmän, arkitekter, byggare, förvaltare, skolutvecklare, it-bolag, inredning och möbler, stadsplanerare, lärare, skolledare och många andra.

Dagen är startskottet för ForumByggaSkola. Ju fler frågor som ställs, ju mer kunskap som sprids, desto bättre förutsättningar att få fler skolor att kunna möta framtidens krav på hög kvalitet i undervisningen, bra ekonomi i investeringen och nya hållbara lösningar för byggande.

Ur programmet tisdagen den 1 november:

10.00-10.50 Vi vill utveckla en lärmiljö! En workshop där ett skarpt case presenteras av en skola och diskuteras tillsammans med Peter Lippman.

11.00-11.50 Bra för en är ofta bra för alla. Caroline Hammar visar utifrån egna erfarenheter hur man genom att se frågorna ur en annan vinkel hittar nya lösningar för tillgänglighet. Hur styrs planeringen av nya skolor av normer?

12.00-12.50 Behovet av en mötesplats som gör skillnad! Mötesplatsen och think tanken Forum Bygga Skola presenteras. Hur ser den komplexa processen att bygga skola ut egentligen? Vad glömmer man ofta bort? Vi träffar även Henrik Eriksson som i högsta grad varit inblandad i att bygga den nya högstadiet i Nyköping – man rev fyra mindre skolor och byggde en stor. Varför? Vad vill man vinna på det förutom bra ekonomi?

13.00-13.50 Hur kan en skola inredas för bättre undervisning och bättre ekonomi? Välkommen att lyssna på Kinnarps Interior och Aj som presenterar olika lösningar.

14.00-14.50 Skolhuset igår, idag och imorgon. Hur har hus och undervisning samspelat genom tiderna? Även skolhuset påverkas av trender. Hur tänkte man igår och hur kommer vi att tänka i framtiden? Hur har skolhuset och undervisningen samspelat och hur utvecklar vi det framåt? Välkommen till en tillbakablick och trendspaning utifrån olika case med Peter Lippman.

15.00-15.50 Går det att undervisa i det huset? Samtal med case mellan arkitektstudenter som ritat skolor och lärare.

16.00-17.00 Mingel, talkshow med bl a Timbuktu och musik du intre trodde fanns! Avsluta dagen på Skolforums mingel – dryckesbiljett ingår i biljetten.

Programmet den 1 november genomförs i samarbete med Kinnarps Interior och Aj Produkter – de vill vara med och bidra till diskussionen om framtidens skola!

Köp biljett här!
Lunchmacka, kaffe och mingelbiljett ingår i biljettpriset.

 

Back To Top