Studieresa till London 12-14 oktober 2022 med dag kring Clever classrooms med Peter Barett och besök på skolor

Hur påverkar den fysiska miljön möjligheten till inlärning? Vad visar det omfattande projektet Clever classrooms? Hur arbetar man med olika lärmiljöer i England? Hur designar man sina skolor och klassrum? Hur ser skolor ut för elever med särskilda behov? Följ med på studieresa till London då vi besöker skolor och har en dag tillsammans med Peter Barett, huvudförfattare till Clever classrooms.

12 oktober:

Man kan välja att ansluta till gemensam middag på kvällen den 12 oktober alternativt direkt till programmets start på morgonen den 13 oktober.

18.30 Gemensam middag på Dishoom, Kings Cross

13 oktober:

8.30-11.00 Besök på Swiss Cottage School, för elever med särskilda behov.

11.00-17.00  Vi träffar vi professor Peter Barrett som är med oss på studiebesök på Ashmount Primary School och föreläser sedan för oss och håller en workshop. Deltar gör även personal från skolan. Peter Barett har utifrån det omfattande forskningsprojektet HEAD skrivit rapporten Clever Classrooms. Den visar att designen av lärmiljöerna påverkar inlärningen mer än vad många av oss tror. Läs rapporten!

18.00 Gemensam middag på restaurang Andrew Edmunds i Soho.

14 oktober:

9.30-11.00 Besök på City of Westminister College, med intressanta kopplingar till både universitet och närområdet.

11.00-13.00 Lunch och förflyttning genom London

13.00-15.00 Besök på Frank Barnes School in Camden (skola för döva), samt Kings Cross Academy.

15.00 ca Programmet  avslutas

Anmälan & deltagaravgift

Anmälan: Mejla eller ring till Magnus Anclair. magnus@byggaskola.se alt 070-2094876. OBS! Anmäl dig senast den 23 september. Några platser kvar.

Pris för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk: 8 500 kr + moms/person. Pris för icke medlemmar: 10 500 kr + moms.
Deltagaravgiften inkluderar:
• Hela programmet med studiebesök och heldag med professor Peter Barrett kring Clever classrooms

• Gemensamma middagar samt två luncher
• Oyster-card för lokaltrafik i London laddat med 20 pund

Boende och resa ordnar man själv. Boende rekommenderas på promenadavstånd från Paddington station, t ex på det hotell reseledare bor, The Pilgrim.

Målsättningen är att deltagarna ska ha med sig hem inspiration, erfarenheter, kontakter och framförallt kunskap kring olika sätt att se på lärmiljöer och hur den fysiska miljön påverkar.

Studieresan vänder sig till dig som på olika sätt är inblandad i att planera och bygga skolor och är intresserad av skollokalernas utformning, den pedagogiska verksamheten och skolutveckling i allmänhet.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola.

Önskar du hjälp med att boka flyg? Hör av dig så tar vi fram förslag. Du bör anlända till centrala London senast kl 14.00 den 12 oktober. Det går såklart även att komma senare samma dag och stå över det första studiebesöket.

Är ni intresserade av ytterligare studiebesök i London i samband med resan?  Hör då av er så kan vi tipsa!

Lästips

Rapporten Clever classrooms hittar du här!

Tidningen The Guardian har i en serie artiklar listat ”Top-10” av olika slag. Här kan ni se deras lista på skolor i London med omnejd. Listan ger till viss del också en historisk utveckling av skolhus.