Studieresa till Köpenhamn 28-30 september 2022: flexibilitet och lärmiljöer inne och ute

Hur ser en fungerande utomhusmiljö på en skola ut?  Vad kan flexibilitet i en skola innebära – konkret? Vilka metoder kan vi använda för att utveckla lärmiljöer? Välkommen att följa med till Köpenhamn med omnejd för studiebesök, workshops och samtal med skolutvecklare.

28 september:

13.00 Programmet startar – buss hämtar på hotell Axel Guldsmeden

13.45-15.15 Studiebesök på Amager Faelled Skole – att göra om en skolgård. Vi träffar landskapsarkitekt Lene Nielsen.

15.30-17.30 Utomhusmiljöerna på Skolen i Sydhavnen och Brønshøj Skole – att ha skolgård på taket och om att bygga en ny skolgård på en gammal skola.

20.45 Gemensam middag på restaurang Höst

29 september:

8.30 Transport från samlingshotellet

9.00-14.00  Vi åker till Orgelfabrikken – en plats för lärmiljöutveckling. Vi lyssnar till Lene Jensby Lange på Autens som ger sin syn på flexibilitet. Vi genomför ett DesignLab med fokus på flexibla lärmiljöer.

15.00-17.00 Studiebesök på Læringshuset i Lærheden, Arkitekt Thomas Nørgaard på Christensen & Co visar runt.

19.00 Gemensam middag på restaurang Gorilla

30 september:

8.30 Buss från samlingshotellet

9.00-10.30 Besök på Skolen på Islands Brygge. Vi träffar arkitekt från C.F. Möller.

11.00-12.30 Buss till Life Campus inklusive stopp för lunch samt besök på lekplats/utomhusmiljö på tak i Nordhavn

12.30-14.00 Studiebesök på Life Campus

14.45 Resan avslutas vid samlingshotellet/Köpenhamns centralstation. Möjlighet att ta tåg mot t ex Stockholm 15.07.

Anmälan & deltagaravgift

OBS! FULLBOKAD. För frågor eller för att ställa sig på vänteslista – mejla eller ring till Magnus Anclair. magnus@byggaskola.se alt 070-2094876.

Pris för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk: 8 500 kr + moms/person. Pris för icke medlemmar: 10 500 kr + moms.
Deltagaravgiften inkluderar:
• Hela programmet med studiebesök, workshop och föreläsning

• Gemensamma middagar och luncher
• Transport med lokaltrafik och chartrad buss

Boende och resa ordnar man själv. Boende rekommenderas på promenadavstånd från Köpenhamns centralstation, t ex på det hotell reseledare bor, Axel Guldsmeden. Från det hotellet utgår buss till studiebesöken.

Målsättningen är att deltagarna ska ha med sig hem inspiration, erfarenheter, kontakter och framförallt kunskap kring olika sätt att se på lärmiljöer och hur den fysiska miljön påverkar.

Studieresan vänder sig till dig som på olika sätt är inblandad i att planera och bygga skolor och är intresserad av skollokalernas utformning, den pedagogiska verksamheten och skolutveckling i allmänhet.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola.

Är ni intresserade av ytterligare studiebesök i Danmark i samband med resan?  Hör då av er så kan vi tipsa!