Arena Bygga Skola 2022


Mötesplatsen för alla som skapar framtidens skola och skolhus


Välkommen till en heldag den 20 oktober på Brewhouse i Göteborg!

Programmet: några angelägna frågor i fokus för oss som på olika sätt är inblandade i att planera, bygga och driva skolhus. Och vi avslutar med ett mingel för nätverkande.

Programmet är under planering – men några saker är klara att vi kommer att ta upp:

Alla skolor är inte nybyggda skolor. Vi lyssnar på erfarenheter från om- och tillbyggnadsprojekt.

Vi får höra från några av våra grannländer – hur tänker de där kring lärmiljöer och skolhus?

Välkommen till Arena Bygga Skola för att diskutera och lära dig mer – allt för att ha ordentligt på fötterna i era skolhusprojekt. Och glöm inte: Det handlar inte bara om att bygga ett skolhus. Utan om att bygga skola.


  Enskedefältets Skola i södra Stockholm.

  Nöjda elever i nybyggd skola.

  Modell för tillbyggnad Mosebacka skola, Närpes stad.


  Landamäreskolan i Göteborg.

Programmet

Programmet är under produktion och presenteras i januari 2022.

Programmet pågår mellan kl 9.30-17.00 (Registrering och kaffe från klockan 8.30)

Vill du se delar av Arena Bygga Skola 2021? Här hittar du inspelningen.


Vi lyssnar på föreläsare, lär oss om andras erfarenheter, samtalar och utvecklar.

  Sjölunda skola i Lidköping

   Lindholmens tekniska gymnasium, Göteborg. 

  Bråtejordet skola strax utanför Oslo.

Anmälan
Anmälan för att delta är fortfarande stängd. Vi öppnar för anmälan i januari. 

För anmälan (när den öppnar): skicka namn, e-postadress och faktureringsadress (inklusive referens för elektronisk fakturering) till magnus.anclair@byggaskola.se 

Anmälan är bindande, men plats kan överlämnas till annan person. Fakturering sker i direkt samband med konferensen. Om det p g a restriktioner/rekommendationer från staten inte går att genomföra konferensen faktureras ingen avgift.


Deltagaravgift
I deltagaravgiften ingår hela programmet samt förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch och dryck mm på det efterföljande minglet.

För medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk: 1000 kr + moms
För er som inte är medlemmar: 1300 kr + moms


Var med via webben!
Delar av konferensen (alla föreläsningar och samtal på scen) kommer att kunna följas via länk. Ni kan lyssna på föreläsningarna mm samt ha diskussioner i mindre grupper oavsett var i världen ni befinner er. Är ni intresserade av det – hör av er i samband med anmälan! Deltagaravgift på 500 kr + moms/medlem och 650 kr + moms/icke medlem.


Studiebesök
I samband med Arena Bygga Skola arrangeras på fm (klockan 9.00-11.00) den 21 oktober studiebesök på två skolor i Göteborgssområdet. Besöken sker samtidigt så du kan endast välja ett av dem. Du ordnar själv med transport till skolan – det går att åka kollektivt till båda (inkluderar en liten promenad). Anmäl till Magnus Anclair. Begränsat antal platser.


Arrangör av Arena Bygga Skola
Arena Bygga Skola arrangeras av Forum Bygga Skola.


Var ska vi vara?
Vi träffas i det nyrenoverade Brewhouse i centrala Göteborg (några minuters promenad från Ullevi respektive Svenska Mässan). 


Boende i närheten
På promenadavstånd finns en uppsjö av hotell.


Vi behöver prata mer med varandra och få nya infallsvinklar för att hitta de bästa lösningarna. Arena Bygga Skola är en pusselbit i det arbetet.

Vilka deltar?
Arena Bygga Skola är en arena för alla oss som på olika sätt är inblandade i att planera, bygga, driva och utveckla svensk skola och dess skolhus. Vi behöver träffas för att låta oss utmanas, lära oss mer om våra möjligheter och för att se all den kompetens som redan finns.

Det tål att upprepas – flera olika perspektiv behöver stötas och blötas för att vi ska hitta våra svar på alla de frågor vi bör ställa oss. Därför välkomnar vi alla de som på olika sätt är med i arbetet med att planera, bygga och driva skola och skolhus.

Från er skolhuvudmän: förhoppningen är att ni ska delta i grupper om två-fem personer och att både utbildningsverksamheten och fastighetssidan ska vara representerad. Lokalstrateger, fastighetsansvariga, förvaltningschefer, stadsplanerare, rektorer, pedagoger, förtroendevalda…

Från alla ni i branscher som är inblandade: byggare, arkitekter, IT, inredare, akustiker, ljusexperter, pedagogiska utvecklare, stadsplanerare, fastighetsekonomer  – er kompetens är viktig!

Från myndigheter och fackliga organisationer: er kompetens, era riktlinjer och ert fokus på bland annat arbetsmiljö är viktigt att sprida.

  Landamäreskolan i Göteborg.

  Nya Älvdalsskolan i Älvdalens kommun.

  Lindhagens tekniska gymnasium, Göteborg.


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!