Studieresa Århus, Danmark

Skolans lärmiljöer, rörelse, akustik och vad vi kan lära från andra sidan sundet
Följ med på studieresa till Århus i Danmark 27-29 september 2021

Danmark har länge setts som ett föregångsland när det gäller skolhusarkitektur. Idag när vi behöver bygga fler skolor än på länge i Sverige finns det alla anledning att lära av hur andra tänker och gör. Följ med över sundet för att besöka skolor, träffa danska skolutvecklare och diskutera. Särskilt fokus på resan är skolans lärmiljöer, rörelse och hälsa, akustik och dansk skolhusdesign.

Programmet, pris och anmälan

Preliminärt program:

Programmet är under produktion, publiceras under våren. En brasklapp är givetvis hur pandemin utvecklar sig. Programmet kommer att innehålla studiebesök på skolor i Århus (bl a Frederiksbjerg Skole ,även en förskola som är integrerad i skolan), möte med Danskt Centrum för Undervisningsmiljöer, DCUM – vi hör dem berätta om utvecklingen av skolhus och lärmiljöer i Danmark, föreläsning kring skolors akustik och en hel del annat!

Deltagaravgift (OBS preliminär):

I grundpriset ingår ingen resa t o r Danmark. Antingen ordnar man med sin egen resa till Danmark eller så kan vi hjälpa till med det. Varför inte ta tåget?!

I deltagaravgiften ingår:
• Hela programmet med studiebesök mm
• Två nätter på hotell i enkelrum
• Frukost två dagar
• Gemensamma middagar båda kvällarna
• EU-moms
• Lokalresor med chartrad buss till studiebesöken i Århus
• Resegaranti är ställd till Kammarkollegiet genom Europaweekend resebyrå
Eventuellt avbeställningsskydd kostar 5% av resans pris (Gouda Reseförsäkringar)

Deltagaravgift: 9 900 kr + moms för medlemmar i Forum Bygga Skolas nätverk, övriga 12 900 kr + moms.

Önskar du hjälp med att boka din resa? Hör då av dig. Vill du komma tidigare eller stanna kvar i Danmark över helgen kan du få hjälp att boka ytterligare hotellnätter.

Anmälan: sker till Magnus Anclair via e-post. Magnus.anclair@byggaskola.se. Vid eventuella frågor, ring eller e-posta!

Samtal mellan resans deltagare och med de vi möter en viktig del av Forum Bygga Skolas studieresor.
Hur kan det vi ser hjälpa oss att planera och bygga smartare i Sverige?

Målsättningen är att resans deltagare ska ha med sig hem erfarenheter, kontakter och ökad kunskap hem. Syftet med studiebesöken är att – utöver den inspiration det kan ge – tillsammans se och diskutera kring olika lösningar.

Studieresan vänder sig till dig som arbetar med och är intresserad av samspelet mellan pedagogik, arkitektur och stadsplanering och på något sätt är inblandad i processen att planera, bygga eller renovera och driva skolor.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola. Resan genomförs i samarbete med Troldtekt.

Gemensamma middagar båda kvällarna – för att smälta intrycken tillsammans, knyta kontakter och ha trevligt!