Nätverksträff Stockholm 5 april ny

Heldagsträff i Stockholm den 5 april

Frågor i fokus:
Hur stor ska en skola vara och hur mycket får den kosta? Vad kan vi lära av varandra kring partnering? De tre viktigaste aspekterna när vi planerar en skola – har vi koll?

När och var?
Den 5 april mellan klockan 9.30-15.15 (därefter fikamingel till klockan 16.00), kaffe från klockan 8.30. Plats: Odengatan 65, Stockholm.

Program:
8.30-9.30 Registrering, kaffe och mingel
9.30-9.45 Välkommen och introduktion till dagen, Magnus Anclair
9.45-10.00 Hur stor ska en skola vara och hur mycket får den kosta?! Förslag till lösningar som underlag till gruppdiskussioner.
10.00-12.00 Gruppdiskussioner – Hur stor ska en skola vara och hur mycket får den kosta?
12.00-13.00 Mingellunch
13.00-13.30 De tre viktigaste aspekterna när vi planerar en skola – har vi koll? Föreläsning med Peter C Lippman (se mer nedan)
13.30-15.00 Gruppdiskussioner. Två alternativ: De tre viktigaste aspekterna när vi planerar en skola – har vi koll? samt Vad kan vi lära av varandra kring partnering? Den senare inleds med en kort introduktion.
15.00-15.15 Summering och avslut
15.15-16.00 Fikamingel

Fokusfrågor för diskussionerna:
Tre frågor står i fokus under diskussionspassen. ”Hur stor ska en skola vara och hur mycket får den kosta?”, ”Vad kan vi lära av varandra kring partnering?” samt ”De tre viktigaste aspekterna när vi planerar en skola – har vi koll?”.
Deltagare väljer en av de två sistnämnda frågorna – ett utskick görs om det i mars när anmälningstiden gått ut.

Anmälan deltagare senast den 20 mars
För denna träff krävs medlemsskap i Forum Bygga Skolas nätverk. Anmäl upp till 5 personer per medlem. För kommuner: kom gärna från både verksamheten/utbildning, fastighet och stadsbyggnad. Skicka namn, e-postadress, roll/position på deltagare, faktureringsadress samt info om eventuella allergier till Magnus Anclair. För träffen i Stockholm anmäl er senast den 20 mars. Anmälan är bindande, plats kan överlåtas till annan vid förhinder.

Deltagaravgift
Deltagare betalar en avgift för fika och lunch. För träffen i Stockholm den 5 april är avgiften 550 kronor + moms.

Studiebesök på skolor dagen innan träffen
För deltagare på nätverksträffen erbjuder vi studiebesök på tre skolor i Stockholmsområdet. De äger alla rum mellan klockan 15.00-16.30 den 4 april. Man kan med andra ord välja ett av besöken.
Lugnets skola, Hammarby sjöstad
Fredriks yrkesgymnasium, Haninge
Herrestaskolan, Järfälla

Vill du följa med på ett av studiebesöken den 4 april? Anmäl dig senast den 20 mars till Magnus Anclair. OBS! Begränsat antal platser, först till kvarn. Information om hur man tar sig till skolan skickas ut under v 13.


De tre viktigaste sakerna att tänka på – har du koll?
Arkitekten och skolutvecklaren Peter C Lippman deltar på träffen och föreläser under eftermiddagen. Peter kommer att ge sin syn på de tre viktigaste sakerna att tänka på i planeringen av en ny eller ombyggd skola. Har han rätt eller fel? Håller du med? Förhoppningsvis ger hans föreläsning en del tankar och bränsle till diskussionspasset efteråt. Här kan du läsa mer om Peter Lippman.


Fler träffar på gång!

Linköping 31 januari · halvdag
Digitalt möte 8 februari · 3 tim · videolänk

Skellefteå 22 mars · halvdag
Digitalt möte 2 maj · 3 tim · videolänk
Strömstad 7 maj · halvdag
Visby 1 juli · halvdag
Uppsala 10 september · halvdag
Bjuv 15 oktober · halvdag
Digitalt möte 25 oktober · 3 tim · videolänk

Göteborg 21 november · heldag

Tid, plats och mer information om respektive träff: se i kalendariet för respektive ort alternativt klicka på länk.


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!