Studieresa London – lärmiljöer och Bett-mässan

En studieresa till London med besök på skolor och Bett-mässan
Den 24-25  januari 2019.

Hur arbetar man med olika lärmiljöer för olika lärsituationer i England? Hur designar man sina skolor och klassrum? Samt – hur kan den fysiska lärmiljön samspela med den digitala?

Följ med på studieresa till London i samband med BETT-mässan.

Ur programmet:
Studiebesök på två skolor i London och gemensam middag

Ashmount primary school besöker vi på torsdagens förmiddag tillsammans med personal på skolan och arkitektkontoret Penoyre&Prasad. Här byggdes en helt ny skola i ett grönområde i nära samarbete med samhället. Samarbetet fortsätter nu då verksamheten är igång. Vad kan vi lära från deras lärmiljöer? Läs mer: http://www.penoyreprasad.com/projects/ashmount-primary-school-crouch-hill-community-park/

Under torsdagens eftermiddag besöker vi en skola med ett högstadium (fastställs i oktober). På skolan har vi också ett seminarium om lärmiljöer och hur designen kan påverka inlärning.

På kvällen gemensam middag som ingår i resans pris.

Samtal om digitalisering och besök på Bett-mässan

Under fredagen går vi på djupet kring hur den fysiska lärmiljön kan samspela med den digitala. Vi har ett inledande seminarium och därefter besöker vi Bett-mässan.

Preliminära tider:
Programmet startar klockan 8.30 på torsdagen och avslutas klockan 15.00 på fredagen.

Samtal mellan resans deltagare, guider, arkitekter, skolpersonal och utställare på Bett – hur kan det vi ser hjälpa oss när vi kommer hem?

Målsättningen är att deltagarna ska ha med sig hem inspiration, erfarenheter, kontakter och framförallt kunskap kring olika sätt att se på lärmiljöer och hur digitaliseringen kan användas.

Studieresan vänder sig till dig som på olika sätt är inblandad i att planera och bygga skolor och är intresserad av skollokalernas utformning, den pedagogiska verksamheten och skolutveckling i allmänhet.

Bett-mässan pågår den 24-27 januari.

Reseledare och ansvarig för studieresan är Magnus Anclair som är initiativtagare till Forum Bygga Skola.

Gemensam middag: på torsdagskvällen äter vi middag tillsammans vilket ingår i resans pris. Lunch och eventuella övriga måltider betalar deltagarna själva.

Önskar du hjälp med att boka flyg och boende? Hör av dig så tar vi fram förslag. Du bör anlända till London senast på kvällen den 23 januari då programmet startar ca kl 8.30 på morgonen den 24 januari.

Är ni intresserade av ytterligare studiebesök i London i samband med resan?  Hör då av er så kan vi tipsa!

Få platser. Hög kvalitet.

Antalet deltagare på studieresan är begränsat till 8 personer. Förutom studiebesök kommer vi att träffa föreläsare, utställare och delta i workshops. För att de samtalen ska bli så givande och djupa som möjligt vill vi inte vara för många.

Anmälan
Anmälan sker till Magnus Anclair via e-post. Magnus.anclair@byggaskola.se Anmälan är bindande, plats kan överlåtas åt annan person.

Pris 3 600:-+ moms/person inklusive:
• Hela programmet med studiebesök, seminarium och besök på mässan
• Guide/reseledare
• Gemensam middag på torsdagskvällen
• Möjlighet att få hjälp med bokning av resa samt boende

Lästips.

Bl a professor Peter Barrett och dr Lucinda Barrett har utifrån det omfattande forskningsprojektet HEAD skrivit rapporten Clever Classrooms. Den visar att designen av lärmiljöerna påverkar inlärningen mer än vad många av oss tror. Läs rapporten!

Den statliga Digitaliseringskommissionen har gett ut ett antal rapporter som visar på hur digitaliseringen påverkar samhället och undervisningen. Läs en av dem här!

Rise ICT Learning har publicerat artikeln Tretton röster om skolans digitalisering.

Rise ICT Learning har även publicerat artikeln Den fysiska lärmiljöns betydelse för skolans digitalisering.

En forskargrupp i Umeå har skrivit rapporten Designing learning spaces of tomorrow.

Tidningen The Guardian har i en serie artiklar listat ”Top-10” av olika slag. Här kan ni se deras lista på skolor i London med omnejd. Listan ger till viss del också en historisk utveckling av skolhus.